Κατά τη διάρκεια των χρόνων (2008-2016)

Ιδρύθηκε το 2008 από φοιτητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθηνών (ΕΜΠ)–Τομέα Μηχανολόγων Μηχανικών– οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να υπερβούν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους και να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο. Μόλις μέσα σε μερικούς μήνες από την ίδρυσή της, η ομάδα Prom Racing κατόρθωσε να καταταγεί πρώτη σε Class3 του Formula SAE, στο διαγωνισμό Formula Student της Ιταλίας. Επόμενος στόχος της ομάδας ήταν να κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να συμμετέχει σε Class1 του FSAE, σε διαγωνισμούς Formula Student.

Το 2011, το πρώτο μονοθέσιο της Pro Racing “πήρε το πράσινο φως” να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς Formula Student της Ουγγαρίας και της Ιταλίας. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, ειδικά στην Ουγγαρία, όπου η ομάδα μας κέρδισε το βραβείο Κόστους και Κατασκευής ανάμεσα σε 30 άλλες ομάδες.

Οι χρονιές 2012-2014 ήταν μεταβατικές για την ομάδα μας.

Το 2015 αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ξανά με μια εντελώς νέα σύνθεση. Νέα μέλη μπήκαν στην ομάδα και δουλέψαμε ως πρωτοεμφανιζόμενοι στο είδος, ούτως ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα ήταν επαρκώς επιτυχές, αφού καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα νέο μονοθέσιο και να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό FSAE της Τσεχίας. Η εμπειρία ήταν απίστευτη και τα σχόλια που αποσπάσαμε ήταν απολύτως ενθαρρυντικά.

Το 2016-2017, η Prom Racing προέβη σε επάνδρωση νέων μελών. Αμφότερα τα νέα και τα παλιά μέλη δούλευαν με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος, στοχεύοντας στη συμμετοχή της ομάδας στους διαγωνισμούς Formula Student του FSAE το 2017. Ανεβάσαμε τον πήχη και τις προσδοκίες μας και ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε τα ελληνικά χρώματα όσο καλύτερα μπορούμε!

Αφήστε μια απάντηση