Χρονοδιάγραμμα Ομάδας

  • 2008 - Ίδρυση

    Το 2008 αποτέλεσε το έτος, κατά το οποίο ιδρύθηκε η Prom Racing Team από 5 φοιτητές μηχανολόγους μηχανικούς, με πυξίδα την αγάπη τους προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι φοιτητές αυτοί μελέτησαν και σχεδίασαν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο, ειδικά διαμορφωμένο στους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student. Μια και η ομάδα μας ήταν νεοσύστατη, δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι, ώστε να προβούμε και στην κατασκευή του μονοθεσίου που σχεδιάστηκε. Ωστόσο, καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στην κατηγορία Class 3 (μόνο σχεδίαση του μονοθεσίου, όχι κατασκευή), στο FS της Ιταλίας, όπου και η ομάδα μας απέσπασε ενθαρρυντικές κριτικές για το μηχανολογικό σχεδιασμό της.

  • 2011 - Suzie

    Το 2011, λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή μας, η ομάδα ανασυγκροτήθηκε και κατασκεύασε το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιο της ιστορίας της. Οι διαγωνισμοί, στους οποίους λάβαμε μέρος εκείνη τη χρονιά ήταν το FS της Ιταλίας – 32η θέση – και το FS Ουγγαρίας – 25η θέση – όπου και κατακτήσαμε την 1η θέση στο στατικό αγώνισμα Cost & Manufacturing.

  • 2012-2014 - Παύση

    Η περίοδος 2012-2014 αποτέλεσε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα μας, αφού αρκετά από τα μέλη του 2011 αποχώρησαν από αυτήν, λόγω ολοκλήρωσης των σπουδών τους. Αυτό οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της ομάδας για χρονικό διάστημα τριών χρόνων.

  • 2015-2016 - P16 (Inna)

    Το 2015, νέα μέλη ανέστειλαν τη διακοπή λειτουργίας της ομάδας μας και την ανασυγκρότησαν. Τα μέλη αυτά προχώρησαν στη μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή του δεύτερου αγωνιστικού μονοθεσίου στην ιστορία της ομάδας μας, καταλαμβάνοντας στο FS της Τσεχίας την 24η θέση, αλλά και πολύ ενθαρρυντικές κριτικές για τη βελτίωση του μηχανολογικού σχεδιασμού της.

  • 2017 - P17

    Το 2017, τα μέλη της ομάδας μας μελέτησαν εκ νέου και βελτίωσαν το μονοθέσιο του 2016 και, βασιζόμενοι στις κριτικές της προηγούμενης χρονιάς, έκαναν κάποιες τροποποιήσεις, καταφέρνοντας, έτσι, να σκαρφαλώσουν μέχρι την 18η θέση στο FS της Αυστρίας, έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, τερματίσαμε στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, το Endurance.

  • 2018 - P18 (Tanya)

    Το 2018, η ομάδα μας μπήκε για πρώτη φορά σε μονοετές πλάνο, κατά το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το τρίτο, χρονικά, αγωνιστικό της μονοθέσιο μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος κι έλαβε μέρος σε 2 από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο. Συμμετείχαμε, έτσι, στο FS Της Ουγγαρίας, κατακτώντας την, πολύ υψηλή, 7η θέση και στο FS της Αυστρίας, όπου η επιτυχία ήταν εξίσου μεγάλη και καταλάβαμε την 11η θέση. Στο στατικό αγώνισμα BPP πήραμε την 3η και 2η θέση σε Ουγγαρία και Αυστρία αντίστοιχα. Στην Αυστρία, επιπλέον, κατακτήσαμε τη 2η θέση στο στατικό αγώνισμα Cost & Manufacturing και την 3η στο Skidpad, παίρνοντας το πρώτο βραβείο στην ιστορία μας, σε δυναμικό αγώνισμα.

  • 2019 - P19 (Delia)

    Το 2019 αποτελεί την πιο επιτυχημένη χρονιά στην πορεία της ομάδας μας. Συνεχίζοντας στο πλαίσιο μονοετούς πλάνου, συμμετείχαμε, με το τέταρτο αγωνιστικό μας μονοθέσιο, στους τρεις πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς του κόσμου, δηλαδή της Ουγγαρίας (10η θέση), της Αυστρίας (9η θέση) και της Γερμανίας (10η θέση), τερματίζοντας το Endurance σε δύο από αυτούς. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από ποτέ, ενώ το μονοθέσιο αποδείχτηκε ταχύτατο, κατακτώντας την 4η και 6η θέση στο Autocross σε Ουγγαρία και Αυστρία, αντίστοιχα. Η ομάδα μας κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ίδιας, αλλά και της Ελλάδας, την 1η θέση σε δυναμικό αγώνισμα. Πιο συγκεκριμένα, στην Ουγγαρία επικράτησε στο Skidpad, έναντι 30 ομάδων, ενώ για 0,02sec δεν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Συγχρόνως, καταλάβαμε την 3η θέση στο Design & Engineering Event στην Αυστρία, ενώ κατακτήσαμε τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη ανάμεσα σε 60 ομάδες στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό παγκοσμίως, αυτόν της Γερμανίας, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση ελληνικής ομάδας στα χρονικά. Ακόμα, κερδίσαμε και το ειδικό βραβείο του πιο καινοτόμου αγωνιστικού μονοθέσιου στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας και η υποομάδα του Business Plan Presentation κατόρθωσε να καταλάβει, και στους τρεις διαγωνισμούς, θέση εντός του TOP 7. Τέλος, στη Γερμανία, βρεθήκαμε στα Design Finals, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που το καταφέρνει και κατακτήσαμε την 4η θέση στο Efficiency.

  • 2020 - P20 (v) e-Liza

    Η χρονιά 2019-2020 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για εμάς. Μετά την άκρως επιτυχημένη μας πορεία στη θερμική κατηγορία του διαγωνισμού, για τα ελληνικά δεδομένα, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να μεταβούμε στην ηλεκτρική κατηγορία. Τον Ιανουάριο συμμετείχαμε στην καθιερωμένη διαδικασία των “Quiz”, και μάλιστα κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στο “Quiz” για το Formula Student East. Επιπλέον, εξασφάλισε την συμμετοχή της και στους διαγωνισμούς Formula Student Austria και Formula Student Germany. Ωστόσο, η εξάπλωση της πανδημίας έφερε και την ακύρωση όλων των διαγωνισμών και για  μια περίοδο, λόγω της καραντίνας, σταμάτησε και η κατασκευή του μονοθέσιου. Η ομάδα μας, ωστόσο, αποφάσισε να συμμετέχει το καλοκαίρι  στο Formula Student Online, τον πρώτο διαδικτυακό διαγωνισμό, γεγονός που αναδεικνύει «τα αντανακλαστικά» του θεσμού να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Εκεί, η ομάδα μας κατέκτησε την 6η θέση στη συνολική κατάταξη των στατικών αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, κατακτήσαμε την 6η θέση στο Business Plan, την 8η θέση στο Concept Design Challenge και την 11η θέση στο Engineering Design Event.

  • 2021 - P20 (e-liza)

    Το 2021 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία μας, αναδυκνύοντας  μας μία απο τις 5 κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της διαγωνισμό: FSC 2021. Κατακτήσαμε επίσης τη 2η θέση στο αγώνισμα του Endurance στο διαγωνισμό FSG, ενας από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς Formula Student, οδηγώντας μας στη κατάκτηση της 5ης θέσης στο FSG. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα περιλαμβάνουν την 8η θέση στο FS East και την 12η θέση στο FSN. Στις στατικές εκδηλώσεις είχαμε επίσης μεγάλη επιτυχία. Πετύχαμε την 4η θέση στο FS East και την 8η θέση στο FSG κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος Cost & Manufacturing και την 3η θέση στο αγώνισμα της Παρουσίασης Επιχειρηματικού Σχεδίου κατά τη διάρκεια του FSC. Η Prom Racing δεν σταματά ποτέ να αναζητά καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσει τα όρια και να ξεπεράσει τις προκλήσεις, επεκτείνοντας την ιστορική της κληρονομιά κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων.

  • 2022 - P22

    Η  αγωνιστική  χρονιά  2021-2022  αποτέλεσε  σταθμό γνώσης για την Prom Racing. Όντας η δεύτερη  χρονιά μας  στην  ηλεκτρική  κατηγορία του  διαγωνισμού, η ομάδα  μας  είχε   προετοιμαστεί  προκειμένου  να συνεχίσει το κυνήγι των διακρίσεων. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Ουγγαρίας, έχοντας ήδη περάσει τους απαραίτητους ηλεκτρολογικούς και μηχανολογικούς ελέγχους, σημειώθηκε βλάβη στο κουτί μπαταριών της ομάδας  το  οποίο  βρισκόταν   εκτός  μονοθέσιου, τηρουμένων  όλων  των κανόνων  και προδιαγραφών ασφαλείας,  και δεν  πραγματοποιούνταν  πάνω του εργασίες. Τα μέλη της Prom Racing όμως παρέμειναν συγκεντρωμένα στο κυνήγι για διακρίσεις και παρόλες τις αντιξοότητες  η ομάδα μας κατάφερε  για πρώτη φορά στην ιστορία της να κερδίσει την 1η Θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation και να κατακτήσει τη 4η θέση στο αγώνισμα του Cost and Manufacturing Event.

Και συνεχίζουμε...