Λίγα λόγια για την Prom Raring

Η Prom Racing είναι μια ερευνητική ομάδα που μελετάει, σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο, τύπου Formula, ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχει στους διαγωνισμούς του Formula Student, κατά τη διάρκεια ενός (από το 2018) ή δύο ακαδημαϊκών ετών. Το Formula Student προσελκύει φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Στα πλαίσια του θεσμού αυτού, φοιτητές με ενδιαφέρον προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό, μπορούν να κάνουν πράξη το όραμα τους και να μελετήσουν σχετικά με την κατασκευή των μονοθεσίων. Έτσι, η Prom Racing αποτελείται από φοιτητές από διαφορετικά πανεπιστήμια και ειδικότητες, οι οποίοι έχουν ως στόχο την εκπλήρωση ενός κοινού στόχου: την κατασκευή ενός λειτουργικού κι ανταγωνιστικού μονοθεσίου. Κατόπιν, λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς του FS, σε διάφορες χώρες. Η φύση των διαγωνισμών είναι τέτοια, που απαιτεί δημιουργικότητα και πρωτοπορία από τους φοιτητές, έτσι ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στις καθιερωμένες ομάδες του θεσμού. Όπως σε όλους τους θεσμούς, έτσι και σε αυτόν του FS, υπάρχουν συγκεκριμένοι, τεχνικοί ή μη, κανονισμοί και περιορισμοί. Παρόλα αυτά, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών ιδεών και προτάσεων, με αποτέλεσμα κάθε μονοθέσιο να είναι μοναδικό. Αυτό έχει καταφέρει και η Prom Racing μετά από 11 χρόνια εμπειρίας στους διαγωνισμούς. Κάθε αγωνιστικό της μονοθέσιο είναι μοναδικό και αποσπά πολλά βραβεία και διακρίσεις.​

FSAE

Το Formula Student είναι ο μεγαλύτερος, παγκόσμιος, μηχανολογικός διαγωνισμός και δημιουργήθηκε το 1981 στην Αμερική από την Society of Automotive Engineers. Πεντακόσιες περίπου ομάδες από κορυφαία πολυτεχνεία ολόκληρου του κόσμου, μελετούν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου formula, ακολουθώντας ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές. Οι ομάδες δεν αξιολογούνται μόνο βάση των επιδόσεων του μονοθεσίου στην πίστα. Για την τελική κατάταξη λαμβάνονται υπόψη επιπλέον παράγοντες, όπως ο μηχανολογικός σχεδιασμός, η κοστολόγηση, η ευκολία στην κατασκευή και η οικονομική βιωσιμότητα του project. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει πλέον εξελιχθεί σ’ ένα εκπαιδευτικό γεγονός πρώτης γραμμής και προσελκύει κάθε χρόνο κριτές διεθνούς κύρους από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το συνολικό πακέτο της κατασκευής, του κόστους σχεδιασμού, της στρατηγικής και της παρουσίασης πωλήσεων είναι κρίσιμο για την τελική κατάληξη.

Έρευνα, Σχεδιασμός & Κατασκευή
Στατικά Αγωνίσματα
Δυναμικά Αγωνίσματα

FSAE EVENTS

Ο διαγωνισμός διαρθρώνεται σε δύο βασικές κατηγορίες: Στατικά και Δυναμικά αγωνίσματα.
Για να μπορέσει μια ομάδα να συμμετάσχει στα δυναμικά αγωνίσματα πρέπει να περάσει τον τεχνικό έλεγχο.

Δυναμικα αγωνισματα

Skidpad

Acceleration

Autocross

Endurance

Fuel Efficiency

ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Cost and Manufacturing

Business Plan Presentation

Engineering Design Event